Color Management Handbook od EIZO je tu!

Spoločnosť EIZO, ktorá sa zaoberá navrhovaním, vývojom a výrobou monitorov a periférií, sprístupnila novú verziu svojej príručky. Tá je veľmi obľúbenou voľbou pre fotografov, dizajnérov, dtp operátorov a mnohých ďalších. Skrátka pre všetkých, ktorí nejakým spôsobom pracujú s farbami. Jedná sa už o tretí update.

V publikácii, ktorá je rozdelená na niekoľko častí, sú vysvetlené základy práce s farbami a ich spravovanie, ako aj dôležitosť a úloha monitoru v pracovnom procese. Určitým rozdelením obsahu je aj zatriedenie podľa pracovnej náplne. Color Management Handbook si všíma rozdiely, ktoré existujú v práci fotografa, dizajnéra, tlačiara, či retušéra pri správe farieb. Práve títo ľudia sú jednotlivými článkami v celom workflow. Každý z nich však robí niečo, čo sa viac či menej odlišuje od práce toho druhého. A práca jedného ovplyvňuje prácu toho druhého.  Spravidla toho, kto prevezme projekt po predošlom človeku.

Vďaka zmapovaniu pracovných osobitostí a potrieb každého z nich, je príručka od EIZO uceleným prehľadom celého procesu. Postupne sa jej autori venujú takmer všetkým situáciám a problémom, ktoré treba v priebehu práce na konkrétnom projekte riešiť. Či už je to správna kalibrácia tlačiarne, alebo kontrola farieb pod správnym svetlom. Publikácia, ktorú EIZO vydalo, vám ukáže viacero užitočných vecí v prípade, že ich nepoznáte. Zaujímavým faktom je i to, že pre viaceré workflows je vhodný iný monitor alebo to, aké dôležité je prirodzené osvetlenie pri tvorbe a následnej tlači vizuálu. Sú to maličkosti, na ktorých však záleží.

The EIZO Color Management Handbook je k dispozícii zadarmo v týchto formátoch:

1 comment
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Text oblečený do kože

Pred časom sme si ukázali ako z grafikovej dlhej chvíle vznikla podarená kniha. Ak zvyknete mať pôžitok zo sledovania…
pokračovanie článku

Stiahnite si Halloween set prvkov

Sezóna tekvíc je ešte kúsok vzdialené, no nezaškodí sa na ňu dobre pripraviť. Napríklad s týmto balíkom grafických prvkov.…