Čas na poobedný dezert

Dizajnérske štúdio CAZAPIX, ktoré sídli v Ženeve, vytvorilo vlastný spôsob ako rozlišovať medzi farbami. Aby som bol presný, medzi odtieňmi čokolády. Ostáva len hádať, ako dlho im tie vzorkovníky vydržia :).

Každá farba v ich tabuľke má priradený kód tak, ako je tomu i pri klasických Pantone vzorkovníkoch. Kód obsahuje i písmeno, ktoré označuje hlavnú prísadu konkrétnej čokolády. „C“ značí „čokoláda“, „N“ sú „oriešky“, „H“ je „med“ a „G“ znamená „hrozno“.

Spektrum je celkom rozsiahle – od krémovo bielej až po takmer čiernu tak, aby si každý našiel tú svoju. Dohromady obsahuje tabuľka 25 odtieňov. Ktorú by ste ochutnali?

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Antalis spustil web o kreatívnych materiáloch

Na portáli nájdete zaujímavé aj užitočné info k materiálom, ktoré možno využívať pri práci na kreatívnych projektov z oblastí interiérového…
pokračovanie článku

Photoshop návod – Cinematic Color Grading

Ak ste niekedy chceli skúsiť farebný grading, aký poznáte napríklad z filmov, teraz môžete. Postup, ktorý je často podrobne…
pokračovanie článku

Marsala – PANTONE farba 2015

PANTONE predstavilo novú farbu pre nadchádzajúci rok 2015. Je ňou PANTONE 18-1438. Alebo aj Marsala.
pokračovanie článku

Seminář: Hodnocení kvality tisku a měření pro nové reference Fogra 51/52

Nové tiskové reference Fogra51/52 s sebou nesou nutnost měřit tiskové parametry jiným způsobem. Jak tato měření provádět a jak je vyhodnocovat – to si prakticky ukážeme s přístrojem v ruce. Zda a jak splňují tiskové archy hodnoty reference Fogra51/52, když se proměří fotometrem eXact.