Vtipný redizajn starého známeho šachu

Na internete je dostupných množstvo verzií šachu – či už v klasickej podobe, alebo rôzne fantasy či sci-fi formáty. Polské štúdio Evile Empire však prišlo s niečím úplne novým. Vyvinuli totiž hru na smartfóny s názvom Chess Gang, ktorá bola inšpirovaná kultúrou pouličných gangov. Baseballové palice, pištole a gang s pitbullmi dodali starej známej hre nový rozmer.

Vývojári bolo natoľko kreatívni, že zmenili aj celkovú pointu hry. Tu nemusíte prekonať svojho súpera tým, že sa mu snažíte ukradnúť kráľa. V Chess Gangu musíte byť najchytrejším hráčom, aby ste vyradili svojho súpera a získali jeho hotovosť. Rovnako ako každá videohra, má aj táto k dispozícii špeciálne efekty a pohyby. Vďaka nim môžete spropagovať vašich pešiakov, aby ste posilnili svoju dominanciu.

Konrad Kirpluk, člen tímu kreatívcov však redizajnoval aj figúrky, čo dodalo hre skvelú vizuálnu podobu. Konrad je šikovný grafik a ilustrátor, ktorý sa podpísal pod grafiku celej hry. Vďaka nemu získate pešiakov s baseballkami, pit bullov ako rytierov či kráľov s kufríkom peňazí. Touto prepracovanou, no zároveň vtipnou karikatúrou Konrad poukázal nato, že sa street art dá využiť aj s iným účelom ako pouličným násilím.

Konrad vytvoril svoje figúrky v programe Adobe Illustrator. Navyše vytvoril aj ďalšiu sadu figúrok pre Chess Gang, ktoré budú k dispozícii v novej verzii hry. Namiesto konkurenčných gangov však budete môcť hrať ako policajti proti pofidérnym chlapíkom. Hra je k dispozícii pre smartfóny s operačným systémom iOS aj Android.

Zdroj: creativebloq.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Skate dosky inšpirované VHSkami

Možno nejaké ešte máte doma na poličke. VHS kazety v tých štýlových papierových alebo plastových obaloch. No a práve kabátmi…
pokračovanie článku

Logokvíz III. – súťažte o knihu

Nastal čas v poradí na tretí kvíz, v ktorom vás opäť čaká deväť známych lôg zbavených textových častí. Po ich…
pokračovanie článku

Pohyblivá inšpirácia: The Silence Within

Dnešný motion tip vám ukáže absolventské video Kevina Herrmanna. Napriek tomu, že ide “iba” o bakalársky projekt, vizuál a jedinečná forma rozprávania vám vyrazia dych.
pokračovanie článku

5 mockupov ktoré musíte mať

Portál Graphic Burger dal na úvod roka dohromady päticu mockupov, ktoré sa vám môžu zísť. Pozrite sa, čo…