1000 farieb v jedinom puzzle

Puzzle môže mať mnoho podôb ale iba jeden princíp. Toto tvrdenie platilo však iba dovtedy, kým Clemens Habicht neprišiel s vlastnou verziou tejto zábavy.

Myšlienkou každej skladačky je spájať časti, ktoré do seba zapadajú. V prípade týchto puzzle je však pointa celkom inde. Dôležitý nie je tvar, ale farba dielika. Presne tak. Autor sa totiž rozhodol vytvoriť skladačku, pri ktorej bude vašou úlohou zložiť dohromady farebné spektrum zložené z tisícky farieb.

Rozsiahly projekt využíva ako zdroj CMYK stupnicu, ktorá je jednou z metód využívaných tlačiarňami. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že skladanie jednotlivých dielov s minimálne odlišným odtieňom bude ťažšie ako klasické obrázky, dizajnér však tvrdí opak:

Na rozdiel od bežných puzzle, kde vlastne prekresľujete špecifický obrázok podľa predlohy, tu získate predstave, kde konkrétny kúsok patrí pri porovnaní s ostatnými. Je v tom určitá logika, čo je svojim spôsobom upokojujúce.

Jednotlivé dlaždice sú tvorené konkrétnymi odtieňmi. Plochu tak netvorí jeden veľký gradient ale 1000 individuálnych farieb.

1000-colours-color-jigsaw-puzzle-clemens-habicht-2

Myšlienka vytvoriť takúto skladačku vznikla pri pohľade na modrú oblohu a jednotlivé odtiene, ktoré na nej možno pozorovať. Autorovi sa páčilo najmä to, že namiesto predlohy, na ktorú by sa mohol spoliehať bola jeho jedinými pomocníkom intúicia pri porovnávaní odtieňov.

1000-colours-color-jigsaw-puzzle-clemens-habicht-4

Ak nemáte čas skladať, pozrite si výsledok vo videu:

 

zdroj: boredpanda.com

1 comment
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Limitovaná edice Mooncake pro The Coffee House

The Coffee House je Vietnamský nejrychleji rostoucí kávový řetězec. Přetvořením klasické dětské bajky pro podzimní sezónu s využitím steampunkových…