Štýl v oblakoch: Dizajn palubného jedla škandinávskych aeroliniek

Nový dizajn má prispieť k dosiahnutie cieľov lepšej udržateľnosti a zníženiu uhlíkovej stopy, ktoré si SAS vytýčil do roku 2030.

Obal a príslušenstvo je navrhnuté s využitím organických materiálov na rastlinnej báze. Podľa autorov dokáže ich riešenie ušetriť ročne 51 ton plastov.

Balenia s nízkou hmotnosťou pomáhajú znížiť celkovú prepravovanú váhu a tým aj dopad na životné prostredie. Zodpovedný prístup sa však neobmedzuje iba na obal ale aj na to, čo ukrýva. Jedlá preto pochádzajú z miestnych a sezónnych potravín.

Späť k dizajnu. Ako štartovaciu čiaru pre grafické prevedenie si dizajnéri z Bold vybrali wordmark leteckej spoločnosti. Zamerali sa na konkrétne detaily, ktoré v nenápadnom prevedení dekorujú steny kocky s jedlom či obaly príloh a príslušenstva.

Výsledkom je dizajn, ktorý je typicky severský, s prirodzenou dávkou funkčného minimalizmu.

zdroj: Bold Scandinavia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť