Droždie Vivo má nový dizajn od štúdia Dve Lamy

Svietiaca žltá či matný povrch. Aj v tom je Vivo iné ako bežné droždie

Nie je všetko zlato čo sa leskne

Spolupráca na redizajne balenia pekárskeho droždia sa začala ešte v roku 2017. Vivo vtedy oslovilo Dve Lamy s víziou modernizácie starého loga aj obalu. Podobu nového balenia vnímali klient aj dizajnéri od začiatku rovnako. Nové Vivo malo komunikovať tradíciu a pekárske recepty a zároveň pôsobiť aktuálne a súčasne. Bolo preto dôležité nájsť ten správny pomer medzi čistým a minimalistickým prístupom, ktorý je štúdiu blízky a obalom, ktorý osloví aj širšie publikum.

Pri pohľade na iné značky na trhu bola jasná jedna vec – namiesto klasickej lesklej fólie nahradiť obal matnejším materiálom. Výsledok prináša dva benefity. Pôsobí príjemnejšie, viac domácky a zároveň spoľahlivo už na prvý pohľad či dotyk odlíši produkt od konkurencie.

Obal, ktorý sa nestratí

Ručne písané logo, ktoré odteraz nájdete na nových obaloch, bolo postupne prekresľované a upravované pre čo najlepšiu čitateľnosť. Najmä kvôli rozmerom samotného produktu. Ten z regálov svieti aj vďaka novej žiarivo žltej.

Pod logom si môžete všimnúť aj hravý detail – ručne písaný recept na domáce buchty. Ten však s ohľadom na veľkosť obalu slúži iba ako dekorácia. Dve Lamy však veria, že veľa starých mám poradí ich vlastný recept. :)

Návrhy boli priebežne porovnávané s obalmi konkurencie a prešli si aj testovaním v rámci focus group. To ukázalo, že dizajn ide dobrým smerom a pomohlo vyladiť aj posledné detaily. Na obale vďaka tomu pribudli aj dôležité informácie, že ide o vegánsky výrobok bez lepku či laktózy.

Okrem obalu na samotné kocky droždia navrhli dizajnéri aj prepravný box, v ktorom je zaroveň Vivo vystavené v obchodoch. V súlade s konceptom tradícií imituje krabica drevený materiál.

www.dvelamy.sk | www.instagram.com/dvelamy/

zdroj: Dve Lamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Ach, tie obaly – Nina

„Kontaktovali nás Vero Smith, abychom jim pomohli rozvinout vizuální identitu a navrhli obal pro jejich novou značku zdravých, ručně…
pokračovanie článku

Font dňa – Mary (zľava 50%, 25,00$)

zľava 50% do 26. decembra k dispozícii vo všetkých štýloch k dispozícii v niektorých štýloch      
pokračovanie článku

Pergamen má dva shortlisty na Pentawards

Prestížna dizajnérska súťaž zverejnila výber prác pre finálne posúdenie. Trnavské štúdio má na shortliste hneď dve práce.
pokračovanie článku

Jak by vypadala loga slavných umělců?

Loga reprezentují a vyprávějí příběh. Většina značek je na první pohled snadno rozpoznatelná právě díky tomu. Jak by tedy…
pokračovanie článku

Linotype – The Film

Predstavte si, že máte tridsať a práve ste vynašli niečo, čo zásadným spôsobom zmení svet papiera a tlačeného textu. Ako…