Grafický dizajn v ére Mad Menov

Grafický dizajn je v dnešnej do veľkej miery spätý s modernými technológiami. Dalo by sa povedať, že si niektoré veci bez využitia počítačov ani nevieme predstaviť. Dizajn tu však bol aj predtým, než sa prvé z nich objavili. Ako sa teda popasovali so svojimi úlohami vtedajší dizajnéri?

Práve odpoveď na túto otázku chce priniesť filmový projekt asistujúca profesorka grafického dizajnu z Portland State University. Briar Levit sa rozhodla vytvoriť film, ktorý sa zaoberá práve dávno zabudnutými postupmi i ťažkosťami, s ktorými si dizajnéri museli v minulosti poradiť – aj bez pomoci počítačov.

2-1 7

Dokument Graphic Means prináša pohľad na nástroje aj procesy, ktoré sa v danej dobe využívali. Nechýbajú ani rozhovory s viacerými dizajnérmi a taktiež dobové zábery. Hlavným cieľom filmu je lepšie pochopenie grafického dizajnu, jeho histórie a vývoja. Graphic Means je film verný svojmu názvu. Svojmu divákovi chce skutočne vysvetliť, čo kedysi znamenalo robiť grafický dizajn.

Teraz si už pozrite trailer a ak vás film zaujal, navštívte aj jeho Kickstarter stránku, aby ste zistili viac.

 

zdroj: graphicmeans.com

designtaxi.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Estónsko predstavilo nový branding

Krajina nedávno predstavila nový branding. Stojí za ním Estonian Design Team v spolupráci s Enterprise Estonia – inštitúciou, ktorá sa…
pokračovanie článku

Boombon – energie na cesty

Boombon je revoluční produkt mladého podnikatele Martina Kumpela. Byl vytvořen v reakci na nebezpečnou epizodu mikrospánku, kterou zažil na své noční cestě z dovolené.
pokračovanie článku

Pohyblivá inšpirácia: Airbnb Superhost

Ubytovacia služba sa spojila so štúdiom Oddfellows a výsledkom je toto video s príjemnou farebnosťou a vizuálom.
pokračovanie článku

Rozprávanie o letterpresse a dizajne – online event Dve Lamy

Letterpress (kníhtlač) je najstaršia tlačiarenská technika, ktorá pôvodom pochádza z Číny a v Európe ju preslávil známy Johannes Gutenberg, ktorého poznáme zo školských učebníc. V čom je táto tlač jedinečná a prečo sa k nej aj v 21.storočí s nadšením vraciame?