Skice a wireframy on-the-go s novou appkou od Adobe

Adobe nedávno vydalo novú aplikáciu s názvom Adobe Comp CC. Nejde však o celkom horúcu novinku – aplikácia sa objavila už na minuloročnom Adobe Max. Vtedy ešte ako koncept niesla názov Project LayUp. Dôležitejšie než samotný názov je samozrejme to, čo vlastne aplikácia dokáže.

V skratke možno povedať, že pomocou nej môžete vytvárať layouty pre print, web i mobilné zariadenia. A to takpovediac za behu – priamo na obrazovke vášho iPadu.

Jednotlivé prvky ako obrázky, nadpisy, textové bloky, či tvary jednoducho umiestnite pomocou niekoľkých pohybov prstov na displeji. Aplikácia sa javí ako efektívne a jednoduché riešenie pre skicovanie a tvorbu wireframeov pre vyššie spomínané kategórie.

Rozpracovaný koncept môžete dokončiť v jednom z desktop programov. Záleží na vás, ktorý preferujete, a od projektu, na ktorom práve pracujete. Na výber teda máte menovite InDesign CC, Photoshop CC a Illustrator CC.

Aplikácia je zároveň prvou spomedzi mobilných, ktorým vo výbave nechýba kompletný TypeKit katalóg. Z neho je možné čerpať kvalitné fonty pre textovú zložku práce.

screen480x480-1screen480x480-2

Potešiť môže aj update, ktorý sa chystá. 360 Degree Workflow zabezpečí do budúcna plynulý prenos veci medzi aplikáciami – všetko vďaka novému formátu Compound Document Format – univerzálnemu pre Adobe desktop i mobilné appky.

Export je možné robiť vo vektorových súboroch do Photoshopu či Ilustrátoru s presnosť 1:1 pixel.

Adobe Comp CC si môžete bezplatne stiahnuť TU. Viac informácii o aplikácii nájdete na tomto odkaze. Alebo aj v nasledovnom videu:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Stiahnite si jesenný Welcome Autumn

Set ideálny pre dizajny pozvánok, oznámaní ale aj ďalších nielen tlačených výstupov s dôrazom na aktuálne ročné obdobie.
pokračovanie článku

Grafický dizajn v ére Mad Menov

Grafický dizajn je v dnešnej do veľkej miery spätý s modernými technológiami. Dalo by sa povedať, že si niektoré veci…