Ach, tie obaly – Metelka Tea Spirit

Nápoj z lipového medu, gruzínskeho čaju a brandy. To je Tea Spirit od likérky Metelka. Za jeho obalom stoja dizajnéri štúdia Design Herynek, ktorí v ňom spájajú čistú typografiu a kaligrafiu.

Inšpiráciou pre autorov bola príroda a kruh ako základný tvar. Ten je prítomný ako minimalistický symbol v samotnom logu aj ako rotokaligrafia, ktorá sa na etikete spája s typografiou. Práve kaligrafia má podľa dizajnérov odkazovať na toto umenie tvorby znakov, ktoré patrí k vzdelancom, vykonávajúcim tradičné čajové obrady. Etiketa obsahuje aj prvky zlaté ražby a slepotlače. Ako vizuálne motívy vyjadrujú starostlivosť, ktorá je venovaná každému produktu jednotlivo.

Okrem okom viditeľného textu obsahuje obalový dizajn aj braillovo písmo. Haptický element má nielen estetickú, ale predovšetkým praktickú funkciu. Nachádza sa na etikete aj plechovej tube, v ktorej je fľaša ukrytá. Tuba obsahuje aj detail v podobe vlajočky Gruzínska ako odkaz na pôvod ingrediencií.

zdroj: Studio Herynek

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Facebook predstavil novú identitu

Možno ste si všimli. A možno ani nie. Pretože Facebook je dominantne prítomný ako social platforma, ktorá ostala vizuálne…
pokračovanie článku

Dvě Pantone barvy roku 2021 vyhlížejí zářnější budoucnost

S velkým očekáváním Pantone konečně odhalilo barvu roku. Komunita si totiž docela dlouho dělala srandu z toho, jaká barva by to měla být – barva chladné jednorázové modré roušky nebo drsný odstín hnědé?
pokračovanie článku

Týden designu ve Zlíně podruhé

Jaro bude ve Zlíně znovu patřit designu. Od 25. dubna do 1. května 2016 se uskuteční druhý ročník ZLIN DESIGN…
pokračovanie článku

Filter Forge – rozsiahla databáza filtrov pre Photoshop

Photoshop predstavuje nástroj, s ktorým dennodenne pracuje mnoho z nás. Ponúka množstvo nástrojov a funkcií uľahčujúcich dosiahnutie vytúženého výsledku v podobe finálneho…