Abstract od Netflixu dnes štartuje 2. sériu

Dokumentárny seriál v nových častiach predstaví celkovo šesť dizajnérov či umelcov, Každý z nich priblíži rôzne oblasti, ktorým sa venuje. Dozviete sa niečo o bio-dizajne, tvorbe písma, ale aj kostýmov či hračiek.

Životné prostredie, ekológia a dizajn a ich prepojenie. Tak by sa dala charakterizovať ústredná téma nadchádzajúcej série. Tento aspekt sa premieta do tvorby dánskeho umelca Olafura Eliassona, ktorý tvorí rozmerné inštalácie. Prienik vedy a dizajnu je vlastný tvorbe dizajnéra Neriho Oxmana, ktorý sa venuje digitálnej produkcii, materiálovej vede a syntetickej biológii.

Kostýmová dizajnérka Ruth E. Carter pôsobí na poli filmovej produkci viac ako tri dekády a na konte má aj Oscara. Ako inak, za kostýmový dizajn. Cas Holman navrhuje hračky, ktoré deti motivujú k učeniu imaginatívnym spôsobom.

Sériu uzatvárajú Ian Spalter, autor loga Instagramu a redizajnu jeho aplikácie a Jonathan Hoefler, ktorý je hlavou známeho typografického štúdia Hoefler & Co. Ich custom písma využíva Rolling Stone, The New York Times Magazine či Esquire.

zdroj: itsnicethat.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Discovery má nové logo

Zmena prichádza po dlhom čase, počas ktorého značka používala jedno logo.
pokračovanie článku

Prihláste svoj projekt do NCD20

Najväčšia prehliadka komunikačného dizajnu z rokov 2018-2019 prijíma práce do súťaže.
pokračovanie článku

AccurioWide: Reklamná tlač v praxi 

Byť úspešným na slovenskom polygrafickom trhu je náročné. Ak sa chcete presadiť bezchybnou kvalitou, kreatívnou tlačou a nízkou nákladovosťou,…