Slovenská iPad hra, ktorá deti naučí počítať

O Petrovi Druskovi a jeho Druska Books sme už v minulosti písali. Jeho špeciálny učiteľský zápisník bol odpoveďou na potreby učiteľov, čo sa týka kvalitného zápisníka šitého na mieru ich povolaniu. Peter sa však venuje aj projektu Bedots. Ide o edukatívnu platformu pre deti,v rámci ktoréj aktuálne prichádza s novinkou. Prvou iPad hrou, ktorá má deti naučiť počítať do 10.

IMG_2115

Hra s názvom Dora Is Counting to Ten sa sústredí okolo postavičky myšky Dory, ktorá má byť hravým pomocníkom a naučiť deti počítať od jedna do desať. Dora sa pohybuje v prírode a počas štyroch ročných období stretáva rôzne zvieratká. Deti sa počas jej putovania zábavnou formou oboznámia so súčtom rozdielom či postupnosťou čísel do desať.

IMG_2119

Jednotlivé lekcie sú navrhnuté tak, aby vyhovovali každému typu dieťaťa – nájdete tu úlohy zamerané na spájanie, kompletovanie, triedenie, vyfarbovanie, škrtanie, stavanie kociek či radenie podľa poradia a ďalšie.

IMG_2129

Vizuál celej hry je navrhnutý tak, aby zaujal svoju cieľovku, no jeho spracovanie poteší aj oko dospelého. Jednoduchá grafika, príjemná farebná paleta a milé postavičky vhodne dotvárajú atmosféru počas učenia v rámci aplikácie.

IMG_2133

Zaujímavým faktom je, že hra je inšpirovaná modernou výučbou matematiky podľa Hejného metódy. Využíva sa vo viacerých krajinách sveta – napríklad v Kanade, Fínsku, Švédsku, Poľsku či Taliansku. V Česku ide o oficiálnu metódy výučby, ktorá sa aplikuje na viac ako 700 školách.

Matematické dobrodružstvo myšky Dory je iba prvou hrou v plánovanom ekosystéme aplikácií pre predškolákov a detí vo veku od 6 do 10 rokov. Všetky majú byť založené na princípoch slobodného vzdelávania a inovatívnych metód. Dora Is Counting to Ten nájdete v iTunes Store. Hra je v angličtine. Viac o Bedots si môžete pozrieť na ich webe.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Naj redizajny roku 2016

Nový rok sa už pomaly rozbieha, no možno nezaškodí malé obzretie sa za naj redizajnmi toho uplynulého. Či…
pokračovanie článku

Rozsiahly Scene Creator za 49 dolárov!

Dnes pre vás máme tip na set predpripravených scén, pomocou ktorých môžete tvoriť pôsobivé vizuály a prezentovať svoje dizajny…