Pozrite si novú tvár slovenského predsedníctva v EÚ

Logo je výsledkom súťaže, ktorú vyhlásili pred vyše rokom. Dohromady sa v nej prezentovalo takmer 230 návrhov. Slovensko bude nakoniec reprezentovať ten od Jakuba Dušičku, študenta Vysokej školy výtvarných umení.

Autorom je 23 ročný grafik a výtvarník. Jeho logo, založené na typografii s využitím znamienok diakritiky v podobe emotikonu, zaujalo odbornú porotu natoľko, že ho vybrala ako víťazné – s odmenou 4500 eur.

Logo je podľa vyjadrenia ministerstva “príťažlivé a ľahko zapamätateľné a nesie pozitívnu emóciu. Hravým spôsobom približuje Slovensko ako mladú a dynamickú krajinu”.

Nový vizuál sa má objaviť na oficiálnych materiáloch, prezentačných predmetoch, printoch ako aj v rámci komunikačných kanálov. Slovensko sa svojho predsedníctva v Rade EÚ zhostí od 1. júla tohto roku. Preberie ho od Holandska, o ktorého predsedníckom logu sme na DeTePe v minulosti písali. Pamätáte si? Vyzeralo takto:

touch-icon

Holandské logo – šikovné update loga z minulosti

 

A ako sa vám pozdáva nové logo slovenského predsedníctva v EÚ? Zaujalo vás?

2 comments
  1. skoda ze DeTePe neinformuje o tychto sutaziach, urcite by som sa zucastnil… alebo nemam oci? tiez by som chcel vidiet ostatne navrhy…
    alebo oslovili iba skoly?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Možnost utkat se o titul Best in Design 2022 se blíží ke konci.

Do konce přihlašování do soutěže Best in Design zbývá už jen pár dní, vyplněné přihlášky lze zaslat pouze do 28. 2. 2022. Mezinárodní soutěž pořádána pod záštitou festivalu Zlin Design Week dává šanci mladým designérům získat nejen finanční podporu pro svou tvorbu.