Likér Dr. Kramer má etikety od Pergamenu s poklonou dobovej reklame

Nová značka slovenského bylinného likéru, ktorý destiluje malá likérka v kúpeľnom meste Trenčianske Teplice, nesie meno po jednom z  povestných kúpeľných domov, z ktorých mnohé už zanikli. Dizajn obalov vás vráti do slávnych čias kúpeľného mesta.

Čaro prírody, sila kúpeľných prameňov a poctivá ručná výroba sa spojili do slovenského likéru Dr. Kramer. Vyrába sa maceráciou 16 liečivých bylín, ktoré lahodne vyvážila voltáž a vznikol tak likér, ktorý prekvapí ľahkosťou, súladom chutí ale zároveň silou.

Likér je fľaškovaný vo farmaceutickom tmavom skle s obyčajným korkovým uzáverom, podobne ako sa predávali liečivé sirupy v minulosti.

Výrazná typografia a dekoratívne prvky nostalgickej etikety vychádzajú z grafického jazyka dobovej reklamy na služby Dr. Kramera. Názov značky je tlačený metalickou farbou a spolu so zlatými ornamentami je embosovaný na nažltlom papieri.

Detailne vypracované ilustrácie Igora Bencu na etikete zobrazujú známe lokálne stavby: lesný altánok s kúpeľným prameňom, pri ktorom sa stretávali kúpeľní hostia a bývalú budovu obchodu na kúpeľnej promenáde.

Dnes po rekonštrukcii, ktorá rešpektuje pôvodný stav, funguje ako likérka, kaviareň a obchod, v ktorom si návštevníci mesta a kúpeľov môžu kúpiť suvenír z pobytu – bylinný likér Dr. Oscara Kramera.

zdroj: Pergamen, Dr. Kramer

foto: Ema Lančaričová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť

Slovenské fóra o dtp?

Využívate nejaké slovenské fórum venujúce sa dtp, prípadne príbuznej téme?
pokračovanie článku

Kvalitné fotky jedál zadarmo!

Nájsť dobre vyzerajúce stock fotografie môže byť celkom tvrdý oriešok. Ak ale hľadáte prvotriedne zábery jedál od výmyslu sveta, možno máme pre vás riešenie. Foodiesfeed.
pokračovanie článku

Řada piv Game of Thrones (koncept)

V souvislosti s právě vysílanou sérií Game of Thrones vám přinášíme jedinečný projekt, který je určen především pro fanoušky…