Otvorená výzva festivalu Tehláreň

Vyhlasujeme otvorenú výzvu druhého ročníka umeleckého festivalu Tehláreň, ktorého zámerom je poskytnúť priestor pre súčasné umenie najmä z tvorby mladých začínajúcich umelcov alebo študentov umenia. Festival sa uskutoční v auguste 2020 v Liptovskom Mikuláši.

Do otvorenej výzvy sa môžu prihlásiť jednotlivci, aj umelecké skupiny zo sféry výtvarného, hudobného, divadelného alebo filmového umenia, ktorí by mali záujem v rámci festivalu prezentovať svoje autorské projekty, či diela. Môže sa jednať už o existujúce, realizované projekty, ale aj o projekty nové, vytvorené

priamo pre festival Tehláreň. Otvorená výzva je doslova otvorená, nepodlieha žiadnej téme ani tematickému ohraničeniu.

Ukážky svojich prác (portfolio), životopis a charakteristiku konkrétneho projektu, s ktorým má uchádzač  záujem sa zúčastniť festivalu, zasielajte na mail:

tehlaren@gmail.com

Otvorená výzva trvá do 1.4.2020

 

Festival Tehláreň organizuje v poradí už tretíkrát nezávislý umelecký kolektív Clear Collective, ktorý funguje ako platforma pre začínajúcich umelcov a špecializuje sa na organizáciu kultúrnych a umeleckých podujatí rôzneho druhu, s cieľom podpory a presieťovania umeleckej komunity mladých ľudí. Pod jeho záštitu patrí aj zrealizovanie prvej nezávislej galérie v meste Liptovský Mikuláš, ktorou je Galéria lavička.

Nultý ročník festivalu Tehláreň sa konal v septembri 2018 v industriálnych a nevyužívaných priestoroch bývalej fabriky na výrobu tehál v mestskej časti Liptovská Ondrašová a trval jeden deň. Vystavovalo v rámci neho približne 50 umelcov v areáli o rozlohe 9000m2. Prvý ročník v septembri 2019 prebiehal na tom istom mieste, ale už s väčšími priestorovými obmedzeniami, kvôli ktorým bolo nutné sa uskromniť, zato programová a dramaturgická stránka festivalu bola bohatšia a festival trval už dva dni. Počas týchto dvoch dní prebiehali workshopy, premietania, prezentácie, výstavy, diskusie, performance a vo večerných hodinách najmä koncerty.

Festival Tehláreň je festival, ktorý na jednej strane ponúka priestor na sebarealizáciu pre komunitu mladých umelcov, kde sa v neformálnej atmosfére môžu vzájomne stretnúť ľudia z rôznych častí Slovenska aj zo zahraničia, spoznať sa, prípadne nadviazať nový kontakt do budúcna a na strane druhej je festivalom otvoreným širokej verejnosti, ktorá si prostredníctvom jeho atraktívneho programu môže vybudovať hlbší vzťah k umeniu a kultúre na Slovensku.

https://tehlaren.wixsite.com/festival

https://www.facebook.com/events/534344073826567/

sociálne siete festivalu:
IG: https://www.instagram.com/tehlaren
FB: https://www.facebook.com/tehlaren

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Creative Cloud pre tímy

Predstavte si, že by váš tím mal tie najlepšie nástroje. Predstavte si, že by vám šetrili čas vďaka…
pokračovanie článku

Sada 50 ikon zadarmo!

Z graphicburger si môžete aktuálne stiahnuť napríklad aj túto sadu ikoniek v minimal štýle. Ich témou je bývanie a knižnica.…
pokračovanie článku

Best of Fest Anča 2015

Medzinárodný festival animácie Fest Anča každoročne uvádza do distribúcie výber víťazných filmov z aktuálneho ročníka pod názvom Best of…