Typotipy 6: Nadpisové písma pre vaše projekty v roku 2020

Jeden zo základných materiálov pre väčšinu grafického dizajnu sú práve písma. V súčasnosti máme pri svojej práci na výber obrovské množstvo rôznych fontov. Záverečná časť miniseriálu o písmach vám ponúkne viacero zaujímavých tipov, ktoré sa hodia primárne pre nadpisy a ponúkajú aj bezplatnú verziu.

Rumble Brave

Dekoratívny font s vintage nádychom. Brush script obsahuje veľké i malé písmená a takisto aj množstvo alternatívnych znakov. Rumble Brave môžete bezplatne využívať v osobných projektoch, alebo siahnuť po platenej verzii  za 15 dolárov pre tie komerčné.

Moalang

Zaujímavo tvarované znaky tohto nadpisového fontu sú spôsobom ako odlíšiť váš dizajn a zaujať. Písmo sa hodí pre rôzne typy použitia – napríklad pri dizajnovaní rôznych printov, knižných obálok a podobne. Písmo ponúka veľké množstvo alternatívnych glyfov. Pre stiahnutie písma z Pixelbuddha je potrebné dať subscribe.

Facón

Moderný, dynamický a agresívny. Tak by sa dal charakterizovať font, ktorý sa hodí primárne pre projekty s podobne orientovanou tonalitou, napr. v športovej oblasti. Písmo si môžete stiahnuť na webe písmolejárne Rostype.

Apex MK3

Geometric sans serif s výraznými ťahmi písmen. Ideálny pre tvorbu nadpisov, či už v printe alebo napr. na blogu. Bezplatná verzia, ktorú môžete využiť aj v komerčných projektoch, ponúka rez Extra Light a Medium. Ak chcete, môžete si za 16 dolárov stiahnuť balík, ktorý obsahuje všetkých sedem rezov z rodiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

ALFOPA: Prechod k digitálu nám pomohol v podnikaní

Výroba kreatívnych etikiet v čoraz menšom rozsahu, investovanie do nových zariadení, prechod od klasickej tlače k novým digitálnym strojom či získavanie nových zákazníkov. Modernizácia tlačiarne a vyrovnanie sa so súčasnými trendmi vám už nemusí robiť starosti.  Dôkazom, že to ide, je aj spoločnosť ALFOPA.
pokračovanie článku

Czemoji: emotikony pre typických Čechov

Špeciálna sada emoji obsahuje také chuťovky ako obložený chlebíček, rohlík, crocsy. Nechýbajú ani Havel, Dan Nekonečný či Babiš.
pokračovanie článku

Mimi a Líza 2 na DVD

Nové rozprávky Mimi a Líza 2 sú už aj na DVD. V premiére ste ich mohli vidieť počas Vianočných sviatkov…

Slovenské fóra o dtp?

Využívate nejaké slovenské fórum venujúce sa dtp, prípadne príbuznej téme?