Malika Favre vydáva knihu ilustrácií

Známa francúzska ilustrátorka predstavila svetu svoju novú monografiu. V centre pozornosti stoja, ako inak, minimalistické no veľmi pôsobivé výjavy, ktoré spája výrazný rukopis autorky.

Autorka, ktorá aktuálne pôsobí v Barcelone, má štýl, ktorý mnohý prirovnáju k spojeniu pop-artu s op-artom. Ide o premyslenú prácu s tzv. negative space elementom, ktorý často ukrýva pointu celej ilustrácie, či minimálne kľúč k nej.

Niektoré obrázky sú tvorené iba niekoľkými krivkami, či tvarmi. Ich účinok však nie je o nič menší. Malika sa venuje reklamnej aj komerčnej ilustrácii, kreslí aj pre rôzne magazíny či knihy. Nezabúda však aj na vlastné projekty. To všetko si našlo cestu do novej knihy.

 

zdroj: fubiz.net

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Rozprávková kniha Mimi & Líza získala prestížne ocenenie na Taiwane

V piatok 17. apríla sa v hlavnom meste Taiwanu uskutočnil slávnostný ceremoniál odovzdávania prestížnych literárnych cien za detskú tvorbu „Najkrajšia detská kniha roka 2020“. Ocenenie získala aj slovenská rozprávková knižka Mimi & Líza, o ktorej preklad do čínštiny sa postarala Chen Liang Podstavek a vydalo ju vydavateľstvo SACCA Publishing Company.
pokračovanie článku

Konica Minolta sa „predviedla“ na virtual.drupa

212 vystavovateľov z 35 krajín, 125 živých webových relácií. Aj to bola prvá čisto digitálna verzia popredného veľtrhu tlačiarenských technológií virtual.drupa 2021. Konica Minolta na nej ukázala zariadenie AccurioJet KM-1e s novými vylepšeniami či laserový výsek Motioncutter aj pre netradičné formáty.
pokračovanie článku

Video: Ako vzniká nadčasové logo?

Ak ste si niekedy kládli túto otázku, pozrite si nasledujúce video, ktoré sa práve témou úspešných wordmark lôg…