Filmové plagáty inšpirované Hitchcockom

Michal Krasnopolski je grafický dizajnér, ktorý sa venuje najmä reklame, dizajnu plagátov a obalov. A práve z oblasti plagátového dizajnu je jeho projekt, ktorý vám dnes predstavíme. Sériu posterov z Michalovej produkcie spája tvorba známeho režiséra Alfreda Hitchcocka.

Autor si vždy rád vo chvíľach voľna pozrie klasiku. A práve filmami ako Psycho, Okno do dvora či Vtáky sa inšpiroval pri navrhovaní trojice plagátov v  duchu dobových plagátov.

1-Psycho-–-Alfred-Hitchcock-movie-poster 2-Rear-Window-–-Alfred-Hitchcock-movie-poster 3-The-Birds-–-Alfred-Hitchcock-movie-poster

Okrem na prvý pohľad odčítateľného rukopisu ich spája aj premyslené využite tzv. negative space. No schválne, všimli ste si Batesov motel na rukoväti noža v prípade plagátu k filmu Psycho?

Ak sa vám plagáty páčia alebo chcete vidieť viac z tvorby Michala Krasnopolskeho, môžete navštíviť jeho web.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Photoshop pre iPad je tu

Adobe dnes vydalo očakávanú verziu svojho vlajkového programu v podobe aplikácie pre iPad. Stalo sa tak rok po oznámení…
pokračovanie článku

Reklama svetových značiek v čase korony

V súčasnosti prebiehajúca pandémia koronavírusu nenecháva chladným ani reklamný priemysel. Takto sa na tému pozreli viaceré svetové značky.