Redizajn koncept: Parížska mapa metra

Veľkomestá ponúkajú množstvo zaujímavého pre obyvateľov aj turistov. Niekedy však môže byť celkom oriešok sa orientovať v spleti mestských ulíc a uličiek. Pomôcť môže mapa – ako napríklad táto od Teeter-totter-tam.

Hlavnou myšlienkou bolo samozrejme ponúknuť riešenie, ktoré by ľuďom prinieslo lepšiu a jednoduchšiu navigáciu. Nový dizajn zjednodušuje podobu pôvodnej mapy a prostredníctvom jednoduchej geometrie sa pokúša zjednodušiť informácie v maximálnej možnej miere.

metromap-scaled

Mapa obsahuje všetky aktuálne lokácie ako aj budúci vývoj metra, naznačený prerušovanými čiarami. Tím dizajnérov na mape pracoval vyše dva roky a v priebehu projektu vzniklo viac ako 800 máp. Vývoj si môžete pozrieť vo videu nižšie.

Mapa je zatiaľ neoficiálnou iniciatívou dizajnérov. To vám však nebráni stiahnuť si ju pre bližšie preskúmanie či využitie na cestách francúzskou metropolou.

 

zdroj: creativebloq.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Reklamné plagáty Alfonsa Muchu

Možno sa aj vo vašich príbytkoch nachádzajú alegórie ročných období, rôznych častí dňa alebo umenia od najreprodukovanejšieho predstaviteľa…
pokračovanie článku

Typoskript 1.2.0 je na svete

V týchto dňoch bola vydaná nová verzia pluginu Typoskript 1.2.0. V novej verzii pribudol progress bar a pár ďalších vylepšení. Novú…