Hravé písmo Hamster je hviezdou videí od Snasku

Hamster je výrazné písmo od Fontwerku, ktorého šťavnaté línie môžete najnovšie obdivovať aj v hravých videách.

Už pri pohľade na náhľadový záber pred spustením videa môžete mať tušenie, kto za ním stojí. Rukopis, ktorý v sebe spája analógový prístup, hravosť a pestrú paletu je so švédskym Snaskom výrazne spätý. Inak to nie je ani v krátkych klipoch, ktoré štúdio vytvorilo ako oslavu vlastností písma Hamster, ktoré sú blízke aj Snasku – hravosť, výrazný prejav a farebnosť. Výsledkom je oku lahodiace spojenie digitálneho produktu s analógovou prezentáciou.

V procese prípravy vzniklo 86 písmen vyrezaných laserom z dreva, ktoré boli následne namáčané do farby a aranžované do nápisu Hoarding all the nuts. Pretože “škrečkovať” pekné veci je dôležité.

Písmo ponúka šesť rezov od Thin po ExtraBlack, každý obsahuje navyše 5 ilustrovaných škrečkov ako aj 19 dekoratívnych ornamentov. Písmo vďaka tomu ponúka more možností pri tvorbe textov. Dizajnérom písma je Joe Stitzlein, ktorý o ňom hovorí:

“Chcel som, aby bol Hamster oslavou radosti. Font, ktorý je zábava používať a ktorý oživí každú vizuálnu identitu alebo logotyp. Teší ma, že si písmo našlo svoj domov u Fontwerku.”

Hamster je podľa Iva Gabrowitscha, zakladateľa Fontwerku, nabitý zábavou, radosťou a čo je najdôležitejšie, farbami! Viac o písme Hamster nájdete na webe Fontwerku, kde si ho takisto môžete naškrečkovať, rozumej kúpiť.

zdroj: Fontwerk, Snask

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Zľava na nákup vzorníkov farieb PANTONE

Do rubriky PARTNERI nám pribudol nový partner. Distribútor značky PANTONE na Slovensku ponúka zľavový kupón pre našich registrovaných…
pokračovanie článku

Kreativní snídaně – Europapier Bohemia

EUROPAPIER – BOHEMIA spol. s r.o. si Vás dovoluje spolu s dalšími partnery srdečně pozvat na snídaně plné čerstvých novinek…
pokračovanie článku

Svet očami typografie

Nosíte okuliare, alebo máte pocit, že ich budete v budúcnosti potrebovať? Možno pre vás máme štýlové riešenie. Japonská firma…