Značka zápisníkov remini

„Spomienky sú cenné vlastníctvo a zapisovanie perfektne aktivuje  rozum. Často nájdem riešenie problemu alebo úlohy vďaka poznámke, ktorú som si zapísal dávno predtým a dokonca často vôbec nesúvisí s témou. Sú to voľné asociácie.“


Karol Prudil, zakladateľ značky zápisníkov a diárov remini vyrastal obklopený papierom a od detstva vyrábal zápisníky a bloky sám pre seba a priateľov. Neskôr sa stal grafickým a knižným dizajnérom a po pár rokoch začal zápisníky vyrábať.

remini-zapisik-notebook-rozinajova-nastroje_C1RP

Remini je od slova reminiscencie – mimovoľné vynorenie sa spomienok ktoré prepájajú súčasnosť a minulosť. Zachytávajú pohľad na vás samých pre čas, keď budete iní. To pomáha robiť nové kroky a mať radosť zo života. Vlastnoručný kontakt s papierom je niečo celkom iné ako zapisovanie do smartfónu. Každý krivý aj rovný ťah Vás podvedome spája s tým čo bolo. Budete si pamätať ešte aj vôňu papiera z detstva.

remini-notebook-zapisnik-klucovska-vecer-D3RP

Ďalšie výhody papierového notebooku sú, že papier nie je závislý od energií a ručné záznamy sa dajú digitalizovať kedykoľvek. Papier je ľahký a poskytuje, veľkú plochu. Prirodzene sa v ňom listuje. Zápisník nadobúda hodnotu tým, čo doň zapíšete aj keď je stale viac opotrebovaný. Zápisníky sú praktickým darom a sú vhodné aj pre prezentáciu firmy, projektu či jednotlivca.

remini-zapisnik-notebook-valentovicova-pelikan-D3RP

Remini sa pomaly rozvíja od leta 2012. Vyrába 4 veľkosti čistých zápisníkov, 2 veľkosti riadkovaných a jednu veľkosť diára. Majú lacetku a zaoblené rohy. Všetky veľkosti môžu byť doplnené gumičkovým uzáverom navyše s uchytením pera či ceruzky. Na obálkách sa majú možnosť prezentovať ilustrátori aj grafikí dizajnéri. Vnútro je z kvalitného 90g papiera krémovej farby, ktorý je vyrobený zo 100%ECF buničiny z trvalo obhospodarovaných lesov podľa noriem Forest Stewardship Council (FSC), s certifikátmi ISO 9706 – papier vhodný na archivačné účely či NEN 2728: – štandard archivovania a skladovania. Snažíme sa aby nič z toho čo nám prejde rukami nevyšlo nazmar a maximum priestoru ostalo pre Vaše záznamy. Preto sú aj grafické prvky v diároch veľmi úsporné a nenápadné.  Väčšina prác sa při výrobe robí ručne a tak, aby bolo možné vytvárať aj malé limitované edície bez zbytočného navýšenia ceny.

remini-zapisnik-notebook-prudil-dvojicky-C3

Na jar 2014 otvára remini malý kamenný obchod na Legionárskej v Bratislave (v blízkosti Račianskeho mýta), ale produkty sa dajú kúpiť už dnes na www.remini.sk. Info aj na https://www.facebook.com/pages/Remini/340158166079342.

remini-zapisnik-notebook-valentovicova-lastovicka-A1R

Kreslili pre nás: Dominika Valentovičová, Silvia Klúčovská, Jana Michalovičová, Lívia Prudilová, Simona Čechová, Veronika Holecová, Oľga Zemanovičová a Karol Prudil.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Workshop tvorby letteringu vypredaný

Workshop tvorby letteringu sa vypredal už za pár hodín od spustenia predaja. Info o predaji sme žiaľ ani nestihli…
pokračovanie článku

Nový film Ivany Šebestovej čoskoro v kinách

Bratislava. Režisérku, výtvarníčku a animátorku Ivanu Šebestovú netreba predstavovať. Dva  razy získala Národnú filmovú cenu Slnko v sieti za filmy…