2014 v znamení redizajnov II.

Rok 2014, ktorý sa len nedávno skončil, bol pre viaceré značky rokom, kedy predstavili svoju vynovenú tvár. Pozrite sa ako sa im to podarilo.

V prípade, že ste majiteľom úspešnej značky a rozhodnete sa, že je načase vdýchnuť vizuálnej identite nový život, môžete spočiatku naraziť na rozpačité či negatívne reakcie. To je však vcelku normálne, logo je predsa niečo, čo je ľuďom dôverne známe a tak niekedy iba neradi pripúšťajú potrebu zmeny. To staré bolo lepšie – veta, ktorú často počuť práve po predstavení čerstvého redizajnu. Teraz, keď už nie sú nové logá horúce ako bratislavské rožky vytiahnuté z rúry, čo na ne poviete?

Indiegogo

Web, ktorý poskytuje priestor pre crowdfunding rozličných projektov vznikol iba v roku 2008. To však neznamená, že je na redizajn priskoro. Preto v apríli 2014 predstavila spoločnosť svoju novú identitu, ktorá pôsobi o niečo profesionálnejšie.

2-630x250IGG_Logo_Frame_GOgenta_RGB-2-845e9938774f306c3eef243c783a0136

 

Aktuálne logo

Reebok

Ďalší neuveriteľný veterán, čo sa týka výdrže jedného loga. Takmer tridsať rokov trvalo, než sa značka rozhodla, že je čas na nové logo.

BLD4

 

Pôvodné vs. aktuálne logo

Autormi novej podoby ich vizuálnej identity sú ľudia z agentúry Les Miils. Logo zostalo po redizajne verné pôvodnej typografii, zmenilo sa však vzhľad prvkov a ich usporiadania.

Absolut

Vodka, ktorej pôvodné logo pôsobilo mierne ukecane, sa rozhodla pre nenápadnú no celkom rozsiahlu úpravu svojho loga. Pripomínalo to situáciu vo fime, kttorá musí znížiť stav zamestnancov. Z loga sa tak vytratili slovné spojenie „Country of Sweden” a slovko „Vodka”.

Na zdôraznenie jednoduchosti loga slúži aj bodka, ktorá má podčiarknuť jednoslovné vyjadrenie podstaty značky.

oldabs abs

Aktuálne logo

PayPal

Apríl bol z hľadiska redizajnov identít celkovo hektickým obdobím. Medzi značkami, ktoré v tomto mesiaci predviedli svoje nové logo bol aj PayPal.

Služba pre online platby svoje logo vytvorila v spolupráci so sanfranciským Fuseproject. Nové logo obsahuje monogram dvojice veľkých P aj novú farebnosť. Použité písmo je Futura.

paypal_logo.96dfa112909.original new-paypal-logo

Aktuálne logo s monogramom

Tak, to boli ďalšie z redizajnov, ktoré priniesol rok 2014. Čítajte aj nabudúce – napríklad o najmenšom redizajne roka a možno aj celkovo! :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Revolúcia zvaná Illustrator

V pracovnom prostredí Illustratoru trávite (takmer) každý deň. Viete ale aj niečo z histórie najlepšieho programu na tvorbu a spracovanie…