Spracovanie svetových receptov, ktoré sa len tak nevidí

Kniha o varení nemusí byť iba plná dokonalých fotografií doplnených prémiovo pôsobiacim dizajnom. Niekedy je nový prístup tou najlepšou prísadou. Dôkazom je aj projekt londýnskej ilustrátorky Jing Zhang.Autorka vytvorila sériu nádherných kartičiek s receptami, na ktorých zvečnila populárne jedlá z celého sveta. A nie hocijako.

Pokrmy sú efektne a efektívne „rozkrájané”, takže skvele ilustrujú celý proces prípravy. Dopĺňajú, či naopak, sú doplnené o postup rozpísaný v krokoch. A nechýbajú ani malé postavičky, ktoré v detailoch dotvárajú celkový dojem. Z každého vizuálu skrátka cítiť, že šlo o prácu, ktorú si jej autorka skutočne užívala.

Ako Jing Zhang sama hovorí, nič sa nevyrovná projektu, ktorý v sebe spája všetky jej obľúbené veci – jedlo, jedlo, a jedlo! Či už západné, alebo východné, rôznych chutí a odlišných kultúr, na tom nezáleží.

04b41ee6805c465e825507e16946b6ca 7bbe40afb153ea618ea5ea199c9ac1f9 Print 6662644fe6a9306eafcd8956e68bdecd

Tak čo poviete? Vyzerá to na parádny print. Ak sa vám takto spracované recepty páčia, určite navštívte aj autorkin Behance, kde nájdete viac podobných projektov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Najkrajšie obálky od Penguinu III.

Prvý paperback vydalo toto britské vydavateľstvo ešte v roku 1935 a odvtedy sa dokázalo podieľať na formovaní britskej kultúry i samotného dizajnu.…
pokračovanie článku

Jedinečná lahev vína Mercure Petit Verdot

Pouze 2568 lahví tohoto exkluzivního vína z hroznů Petit Verdot zpracuje Bodega Doña Felisa v jedinečně privilegovaných vinařských podmínkách. Jen…