Povedený koncept obalů rybích produktů Siqueira

Siqueira je společnost zabývající se rybími produkty byla založena v roce 1991 starým a velmi zkušeným rybářem Gregóriem Siqueirou. Poté, co jeho vize mizela kvůli zhoršenému zdraví, rozhodl se věnovat pouze svému podniku s potravinami. Díky tomu jsou jeho produkty populární v celém regionu Ceara v Brazílii. S téměř 30 lety na trhu dnes společnost živí asi 150 tisíc rodin po celé brazílii.

Cílem projektu vizuální identity bylo přinést do společnosti veškerou tradici a inovaci. Barvy jsou zcela inspirovány mělkým a hlubokým mořem. Typografie vychází z tradičních znaků epscados a z 60. let. Koncept je jedinečný – S tvoří rybu, ryba tvoří S. Harmonie barev evokuje moře – oblíbené klidné místo a největší přírodní sílu – vodu. Unikátní, univerzální a velmi jednoduché.

Zdroje: packagingoftheworld, quartocriativo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

InDesign tutorial 16: vlastný lorem ipsum

InDesign je výkonný nástroj, ktorý ponúka veľa možností pre zalamovanie a sadzbu dokumentov. Niekedy sa však môže zísť aj…
pokračovanie článku

Electrolux predstavil redizajn identity

Nová identita nemusí so sebou nutne priniesť prekopanie vizuálu značky do základov. Často je to skôr o jemných úpravach a faceliftoch.…
pokračovanie článku

Rozprávanie o dizajne a papieroch II. – online workshop Dve Lamy

Papier nie je ani zďaleka mŕtvy. Z čoho sa vyrába, čo všetko sa doň pridáva a ako môže byť aj práca s papiermi ekologická? Zháňate papier pre obal svojho produktu a nechcete ísť len do klasického bieleho natieraného?