50 najlepších log – v jednej knihe

Zhodnúť sa na tom, ktoré z log sú tým najlepším, čo kedykoľvek vzniklo, nie je vôbec jednoduché. Napriek tomu, prišla skupina autorov a odborníkov z oblasti dizajnu značiek a identity s publikáciou, v ktorej ponúkajú prehľad toho, čo považujú za top oni. 50 Best Logos Ever.

Podrobný sprievodca, ktorý vám odhalí všetky najväčšie práce na poli tvorby korporátnej identity. A to aj napriek tomu, ak už čo-to o grafickom dizajne viete. Chcete vedieť ako vyzeralo to či ono logo na začiatku dvadsiateho storočia? Prosím. Zaujíma vás, ako sa vyvíjalo počas svojej 125 ročnej histórie logo Coca-Coly? Začiatky identity vydavateľstva Penguin? Shell logo z roku 1901? To všetko a mnoho iného nájdete práve v tejto knihe.

Na 180 stránkach sa postupne stretávame s výbornými príkladmi logo dizajnu. Ukážky sú samozrejme sprevádzané informáciami o pôvode a vývoji a nechýbajú ani rozhovory s tvorcami, ako sú napríklad Rob Janoff (Apple) či Lindon Leader (FedEx). Všetky vybrané práce sú navyše ohodnotené a zoradené do rebríčka.

Podľa čoho priraďovali autori publikácie hviezdičky? Neboli na to sami. Odbornú pomoc a názor im poskytla šestica významných dizajnérov identity značky. Výber začal dlhým zoznamom nádejných kandidátov, ktorý vznikol ako výsledok odporúčaní a návrhov z množstva overených zdrojov. Tento súpis následne dostali do rúk odborníci, ktorí ho preriedili a vybrali tie, ktoré podľa nich stáli za to.

Treba si uvedomiť, že cez toto sito sa naozaj dostalo len to najlepšie. Žiadna hanba vypadnúť v tomto kole. Logá, ktoré „prežili“, boli nakoniec zoradené kolektívom autorov podľa hodnotenia získaného od poroty. K nim neskôr pribudli ešte kúsky, ktoré majú v osobnej obľube vybraní dizajnéri. Vznikol tak zaujímavý mix.

V prípade, že máte o  50 Best Logos Ever záujem, nájdete ju TU. Ak radšej listujete v digitálnej podobe, knižku stiahnete v rámci iPad aplikácie Computer Arts.

 

zdroj: creativebloq.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Diéta podľa Photoshopu

Na YouTube kanáli realretouch, ktorý sa venuje Photoshop retušovaniu nájdete aktuálne aj video, ktoré detailne ukazuje, ako sa…
pokračovanie článku

Písma z neďaleka – Skolar

Pekné písma nevznikajú iba v štúdiách ďaleko odtiaľto. Aj v tých tuzemských tvoria talentovaní dizajnéri, ktorých projekty sa od prvotného…