Obľúbený font softvér Glyphs má novú vizuálnu identitu

Profesionálny nástroj s prívetivým rozhraním pre tvorbu písiem vznikol v roku 2011 a dnes prichádza s osvieženým brandingom.

Nové logo a identita prichádza paralelne s novou verziou programu s označením Glyphs 3. Iniciála zložená z viacerých tvarov pôsobí sviežo a čo viac, je dobrým základom pre tvorbu symbolov pre označenie ďalších nástrojov suity Glyphs. Tie plánujú vývojári vydať v priebehu aktuálneho roka.

Farebnosť vychádza z originálu, s dôrazom na zelenú. Tá je prítomná ako akcent aj vo forme tmavých, menej nápadných odtieňov a umožňuje flexibilnú prácu s farbami napriek limitovanej palete.

Identita využíva variabilné písmo ABC Arizona, ktoré plynule prechádza medzi pätkovou a bezpätkovou verziou, to isté platí aj hrúbke jeho rezov. Písmo je prítomné aj na webe Glyphs.

Nové logo predstavuje výrazný posun oproti svojmu predchodcovi a je prirodzeným vývojom. Nástroj, ktorý je dnes, po desiatich rokoch od jeho predstavenia, vcelku známym pojmom, opúšťa popisné logo, ktoré slúžilo ako ilustrácia toho, na čo program slúži, a prechádza na abstraktný a moderný symbol, ktorý pôsobí sviežo, výrazne a dospelo.

Autormi redizajnu sú A. A. Trabucco-Campos, ktorý pôsobí ako Associate Partner v Pentagrame a Matteo Bologna zo štúdia Mucca.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Články, ktoré by sa vám mohli páčiť